André Kerver ontmoet: Judith Fanto

Alle concerten | André Kerver ontmoet
Theater Concordia, Enschede
24-10-2020 | 16:00 uur

Winnaar Hebban Debuutprijs Judith Fanto te gast bij ‘André Kerver ontmoet…’

De eerste voorstelling van de serie André Kerver ontmoet… in Theater Concordia heeft een bestsellerauteur als gast: Judith Fanto. Zij schreef de roman Viktor, won hiermee de Hebban Debuutprijs en heeft tienduizenden lezers van leesclubs, leden van bibliotheken en ‘gewone’ lezers ontroerd met deze waargebeurde familiegeschiedenis.

Het hoofdpersonage van Viktor, Greetje Rosenbaum, is de jongste van de familie en rebelleert tegen de angst en schaamte waarmee de Rosenbaums hun Joodse identiteit beleven. Wanneer houdt haar familie nu eindelijk op met onderduiken? En waarom wordt Viktor, de broer van haar grootvader, doodgezwegen? Als Geertje op onderzoek uitgaat, stuit ze op een onwaarschijnlijk familiegeheim.

‘Ik las Viktor toen het net uit was naar aanleiding van een tip van een vriendin. En ik werd van mijn voeten geblazen! Wat een ontroerend en bijzonder verhaal. Zeker als je beseft dat dit gebaseerd is op de lotgevallen van de Weens-Joodse familie van Judith. Viktor heeft echt bestaan. Toen we de schrijfster vroegen om onze serie te openen reageerde ze direct enthousiast. En dat ze vervolgens ook nog eens zo’n mooie prijs zou winnen is dubbel prijs’, licht Kerver toe.

Tijdens de voorstelling vertelt Judith Fanto over het boek en leest stukken voor. De musici van Borboleta Music; Christoph Mac-Carty, Ulrich Wentzlaff Eggebert en natuurlijk André Kerver improviseren bij haar teksten. Waarmee dit verhaal nog intenser beleefd wordt. Het is niet nodig om het boek vooraf gelezen te hebben om de voorstelling bij te wonen of te volgen via de livestream. Deze voorstelling wordt georganiseerd in samenwerking met de Bibliotheek Enschede. Judith Fanto signeert na afloop haar boeken die ter plekke te koop zijn. Vooraf een boek bestellen en laten signeren omdat je de voorstelling online bekijkt kan. Neem daartoe contact op met Boekhandel Broekhuis.

Kaarten voor deze voorstelling in de serie André Kerver ontmoet… zijn te koop via de website van Theater Concordia à € 15,00 per persoon. In verband met de maatregelen vanwege Covid-19 is er maar een beperkt aantal stoelen beschikbaar. Dus wees er op tijd bij. Want uitverkocht is uitverkocht. Wil je de voorstelling liever online volgen? Meld je aan via www.concordia.nl en bestel een online ticket.

Zin in Zondag met Aadje PiraatjeShantie Singh