André Kever ontmoet: Angelique Kunst

Alle concerten | André Kerver ontmoet
Theater Concordia, Enschede
11-06-2022 | 16:00 uur

Angelique Kunst onthult de affaire over ‘knuffeltukker’ en miljonair Sanderink

 

Op zaterdag 11 juni om 16.00 uur treedt schrijver en journalist van de TC Tubantia Angelique Kunst op tijdens de voorstelling ‘André Kerver ontmoet’… in Theater Concordia aan de Oude Markt 15 in Enschede. Zij schreef het boek Er is hier maar één de baas over de Twentse topondernemer en multimiljonair Gerard Sanderink.

In Er is hier maar één de baas onthult journalist Angelique Kunst een van de meest opmerkelijke affaires uit het Nederlandse bedrijfsleven. De Twentse topondernemer en multimiljonair Gerard Sanderink, eigenaar van onder andere ICT-bedrijf Centric en bouwbedrijf Strukton, staat tot 2018 ondanks zijn fortuin bekend als een bescheiden zakenman. Sterker, hij werd gezien als een ‘knuffeltukker’, zoals de TC Tubantia schetste in een artikel van 30 december jl. Maar vanaf het moment dat Rian van Rijbroek in zijn leven komt, een zelfbenoemd ‘cyberexpert’ en ‘hacker’ met een bedenkelijke reputatie, lijkt de eens zo degelijke Sanderink volledig de weg kwijt te zijn. Hij ziet overal complotten, is verwikkeld in allerlei rechtszaken en ontslaat iedereen die hem probeert te corrigeren. Tegenspraak duldt hij niet, want: ‘Er is er hier maar één de baas!’

Maar is Gerard Sanderink eigenlijk nog wel de baas? Of heeft Van Rijbroek via hem de macht over zijn bedrijven overgenomen? En wat betekent dat voor Nederland? In dit boek reconstrueert Kunst hoe Sanderink volledig kon ontsporen en laat ze zien hoe groot de gevolgen kunnen zijn als één persoon binnen een onderneming de absolute macht heeft.

Tijdens de voorstelling van ‘André Kerver ontmoet…’ van Borboleta Music met Angelique Kunst op zaterdagmiddag 11 juni, wordt de spanning opgebouwd en krijg je als bezoeker inzicht in deze affaire die veel weg heeft van een soap. Wil je hier bijzijn? Bestel dan nu je kaarten à € 15. Verkrijgbaar via www.concordia.nl of aan de kassa van het theater. Na afloop van de voorstelling is het boek Er is hier maar één de baas te koop (Boekhandel Broekhuis staat er met een boekentafel) en signeert Angelique Kunst.

Toine HeijmansAndré Kerver en Nico Jan Beckers