Simin Tander

Instrument
Zang
Website
Facebook

De Duits Afghaanse vocaliste is een van de meest opvallende persoonlijkheden in de jonge Europese jazzscene. Met haar bekoorlijke tedere en evenzo expressieve stem bouwt Simin Tander bruggen tussen westerse jazz en vocale vluchten naar het Midden-Oosten, tussen songwriting-experiment, chanson en intieme ballads. In haar concerten weet zij haar publiek te betoveren.

Met haar quartet stippelt de Duits-Afghaanse zangeres op haar tweede CD een fascinerende route uit naar haar Oosterse erfgoed en neemt ze ons mee in de diepten van haar ziel.

“Voor mijzelf is het een reis door mijn wereld van emoties en gedachten en het zoeken naar mijn Afghaanse roots”, vertelt Simin. Bij Where Water Travels Home is er zodoende geen sprake van conventionele road movie: vol verbeelding en kronkelingen, als de weg die het water volgt, vloeien de klanken, die de toehoorder dwingen het compas van de ratio te laten voor wat het is en het pad te volgen van het hart.
“Waar het water thuiskeert” is geen abstract beeld. Voor de dochter van een Afghaanse journalist en dichter heeft het betrekking op de daadwerkelijke zoektocht naar haar eigen identiteit.