KunstenLandschap

Op zondag 1e Pinksterdag en maandag 2e Pinksterdag staat klarinettist André Kerver voor de tweede keer bij KunstenLandschap op de planken.

Met de Fransen Slag

Klarinettist André Kerver (Orkest van het Oosten en de laatste jaren vooral bekend van zijn schrijverserie in Concordia) laat u in deze film kennismaken met de familie van zijn moeders kant,

Angelique Kunst tijdens ‘André Kerver ontmoet:…’

© Emiel Muijderman Op zaterdag 11 juni om 16.00 uur treedt schrijver en journalist van de TC Tubantia Angelique Kunst op tijdens de voorstelling ‘André Kerver ontmoet’… in Theater Concordia aan de Oude Markt 15 in Enschede. Zij schreef het boek Er is hier maar één de baas over de Twentse topondernemer en multimiljonair Gerard [...]

André Kerver ontmoet: Frank Lisser

Abendfantasien Gnadenkirche Legden – Nah

Drie keer per jaar biedt de serie “Avondfantasieën” de gelegenheid voor een bijzondere afsluiting van de week. Iedereen die, gestimuleerd door muziek en teksten, ofwel zijn eigen gedachten en gevoelens ordent of met nieuwe wil komen, is van harte uitgenodigd.

Winnaar Boekhandelsprijs 2022 bij ‘André Kerver ontmoet…’

Op zaterdag 5 maart om 16.00 uur treedt schrijver en columnist voor de Volkskrant Toine Heijmans op tijdens de voorstelling ‘André Kerver ontmoet’… in Theater Concordia aan de Oude Markt 15 in Enschede. Tijdens deze eerste voorstelling van Borboleta Music in 2022 vertelt Heijmans over zijn prijswinnende roman Zuurstofschuld.

Borboleta Music met Shantie Singh

Schrijfster Shantie Singh met haar meeslepende boek DE KIER. Borboleta Music met Martin Fondse (piano) en Uli Wentzlaff-Eggebert (contrabas).

Filmuziek het geweten van de stad

‘’Midden in Coronatijd  kwam de vraag of ik filmmuziek kon verzorgen voor  ‘Het geweten van de stad’, een documentaire over Enschede in de Tweede wereldoorlog. Daarin speelt dominee Leendert Overduin een belangrijke rol doordat hij in die periode honderden Joden redde van de ondergang.

Winnaar Hebban Debuutprijs Judith Fanto

Judith Fanto won met haar roman Viktor de Hebban Debuutprijs 2020: een hartveroverende, waargebeurde familiegeschiedenis over de betekenis van familiebanden. Gebaseerd op de lotgevallen van de Weens-Joodse familie van Fanto. De naamgever van het boek, Viktor, heeft echt bestaan. De musici van Borboleta Music; André Kerver, Christoph Mac-Carty en Ulrich Wentzlaff Eggebert gaan er samen met Judit weer een gedenkwaardige middag van maken.

Zin in Zondag met Aadje Piraatje

Op deze Zin in Zondag!-ochtend ontvangt André Kerver de acteur Ton Meijer. Samen met Christoph Mac-Carty spelen zij de voorstelling Aadje Piraatje, gebaseerd op de boeken van Marjet Huiberts en Sieb Posthuma. Met met de kinderen gaat Ton op reis met Aadje en alle andere piraten aan boord.